Sokáig gondolkoztam, hogy ez a poszt megkapja-e a tizennyolcas karikát vagy ne. Végül azt a döntést hoztam, hogy az alábbiak nem minősülnek felnőtt tartalomnak. Nem mintha erkölcstelent találnék a lefényképezett műalkotásokban – sokkal inkább az indokolta volna a korhatárt, hogy a szobrokból olyan részleteket fényképeztem le, amelyek talán a reneszánsz szobrászat tudatalattiját mutatják. Ha nem a teljes ábrázolást nézzük, csak bizonyos részeit, akkor valóban perverznek tűnhetnek az alkotók. Persze sok esetben akkor is, ha az egészet vizsgáljuk – erre is próbáltam példát keríteni.

Lesz itt sok minden: levágott fej, erőszak, fájdalom – akár bele is férhetne a 18+ korhatár, de azért a felnőtt olvasót arra biztatom, hogy bátran mutassa meg gyermekének, amennyiben úgy érzi, hogy felkészült egy, a művészettörténeten túlmutató beszélgetésre.

Azt pedig én szeretném nagyon tudni, hogy az utolsó két fotón látható zombitekintetű szökőkút-kisfiú mit művel azzal a szerencsétlen hallal…

6_15.JPG

3_16.JPG

4_14.JPG

4a.JPG

7_14.JPG

5_14.JPG

1_14.JPG

2_13.JPG

Címkék: szobor szökőkút Firenze Olaszország Toszkána

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaglencse.blog.hu/api/trackback/id/tr967792502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.17. 09:10:50

nagyon jó poszt, és nem semmi szobrok.

BluE 2015.09.17. 09:12:58

Semmi perveziót nem látok, csak a cikk írójának művészettörténeti hiányosságait.

Macropus Rufus 2015.09.17. 10:11:26

@BluE: ha a 3. képet élőszereplőkkel megcsinálnák, nem hinném, hogy a művészi mondanivalója lenne a tma az újságokban, hanem a botrány.
Simán beteg volt aki ezt megrendelte, az is aki elkészítette. A modellekről ne is beszéljünk. Mondom ezt mai szemmel.
Akkor persze mások voltak a társadalmi normák. De most most van. És most ennél enyhébb dolgokért már botrány alakul ki.

Démétér 2015.09.17. 11:35:51

Mindig elszórakoztat, amikor a mai mesékre, filmekre felháborodottan panaszkodnak, hogy károsak a gyerekek, fiatalok pszichéjére. Könyörgöm, régen kivégzésekre jártak érdeklődő tömegek - családok is.

A fenti szobrokon az erőszak explicit ábrázolásán kívül sok bizarr elemet nem találok, bár a zombitekintetű kisfiú tényleg kellemetlen érzést okoz a nyomorult hallal.

Azt gondolom, hogy amíg még működött az emberek képi fantáziája, nem volt nagy különbség Keresztelő Szent Jánosról olvasni, hallani, vagy látni a fejét a tálcán. Amúgy is tudtuk, hogy oda került, nem?

Macropus Rufus 2015.09.17. 12:12:52

"Könyörgöm, régen kivégzésekre jártak érdeklődő tömegek - családok is."
beteg világ is volt az. :|

Kampfer 2015.10.02. 20:47:25

Üdv!

Hát ez nagyon komoly...! Megint újat láttam, nem gondoltam volna, hogy ilyet is látni Firenzében! Thx! Valahogy eddig kimaradtak az útifilmekből és a Travelen sem tűnt még föl ilyesmi! ;-)
Nem kellett ide a karika, ha arra jár, bármelyik kisgyerek láthatja... Persze, apa-anya biztos gondolkodik egy darabig, ha megkapják az érdeklődő gyermek kérdéseit! :D
Kamp.