Tegnap megmutattuk a fővárosból a menekülttáborokba igyekvők buszútvonalát. Mára is maradt egy sorozat róluk – ezúttal a Nyugati pályaudvar melletti tranzitzóna a helyszín.

1_11.JPG

7_11.JPG

6_12.JPG

2_10.JPG

3_13.JPG

4_11.JPG

5_11.JPG

9_11.JPG

18_4.JPG

19_1.JPG

20_1.JPG

10_9.JPG

8_11.JPG

17_6.JPG

16_5.JPG

15_7.JPG

14_9.JPG

13_9.JPG

26_1.JPG

27_1.JPG

11_9.JPG

12_8.JPG

21_1.JPG

23_1.JPG

24_1.JPG

25_1.JPG

22_1.JPG

30.JPG

Tájékoztatásul: a Világlencse valamennyi posztja alatt megengedett a normális hangvételű vita. Egészen addig nem moderálok, amíg nem kerül elő a zsidózás-uszítás-háttérhatalmazás-etc. témakör. Ha mégis, akkor hiába hivatkozik ellenőrizhetetlen/ellenőrizetlen/meglehetősen bizonytalan forrásra a kommentelő, véleményének, uszításának, zsidózásának, cigányozásának, fasisztázásának, kommunistázásának, satöbbizésének nincs helye a posztjaim alatt.

 

Címkék: pályaudvar menekültek bevándorló tranzit Budapest Nyugati

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaglencse.blog.hu/api/trackback/id/tr857735394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.08.26. 19:16:36

Úgy látszik már hozzászólásoknak sincs helye a posztjaid alatt. :)

Barbaarb 2015.08.27. 09:53:59

Nem most veszélyesek, hanem azok lesznek, ha azokból indulunk ki, akik korábban Európába kerültek. És persze nem mind, sőt lehet hogy ezek közül egy sem, de elég ha 100-ból egyből lesz gyilkos, vagy terrorista.

Palladrin 2015.08.27. 12:05:50

@Barbaarb: Majd térjünk vissza erre akkor, ha a már tőzsgyökeresen itt élő embereknél százezerből egy sem lesz gyilkos.

Kampfer 2015.08.27. 17:02:41

Ezek a kisgyerekek jó eséllyel majd 8-10-15-18 év múlva lesznek NAGYON veszélyesek talán egymagukban, személyenként, de akár csoportként, közösségként is! Az integrációjuk a jelen körülmének között esélytelen (gazdasági körülmények, politikai megosztottság, társadalmi feszültségek, nagyszámú integrálhatatlan már itt élő közösség)! Ez maga után vonja a közösség szegregálódását. Az oktatási rendszerünkbe nem fognak tudni beilleszkedni, a társadalom zárkózott volta és a kulturális különbségek miatt nem lesz semmilyen koherencia a többségi és a migráns tömegek között. Ebből egyenesen következik majd a feszültség, amit csak tetéz ennek a közösségnek a sokkal nagyobb szaporulata, továbbá a követlező generációk erősödő szegregációja. Ez világosan látszik a nálunk erősebb és fejlettebb gazdaságokkal rendelkező nyugati államokban is!
Ezek a gyerekek annyira veszélyesek, mint a januári merénylők 20 éve vagy amennyire a tunéziai merénylő 15 éve lehetett. Ha akkor bámul egy kamerába, akkor ugyanígy nézett volna ki!
Kedves Dávid! Nem ezek a gyerekek a veszélyesek, hanem azok a kamaszok és felnőttek, akik majd lesznek 10-15 év múlva. És azok a társadalmi folyamatok, amit generálnak és aminek maguk is részei! Ezt kellene felismerni, de ez ugye nem látszik egy lencsében...!
Üdv:
Kamp.

csanadi david flanagan 2015.08.27. 19:53:33

@Kampfer: Kedves Kampfer!
Úgy tűnik, igen sok kérdésben egyetértünk. Abban például egészen biztosan, hogy nagyobb számú bevándorló magyarországi integrációja lehetetlen. Talán abban is, hogy igen, le kéne zárni a határokat, és csak olyanokat engedni be nemcsak Magyarország, hanem az EU területére is, akik valóban menekültek, közvetlen életveszélyben vannak. Gondolom, abban is, hogy nem a kerítés vagy a tűzparancs a megoldás. Nem hinném, hogy olyan ember vagy, aki a bennük látott potenciális veszélyforrás miatt halálra ítélnél gyerekeket – vagy akár ártatlan felnőtteket. Az hogy erre a problémára a magyar politika – sem a kormányoldal, sem az ellenzék – nem tud (nem akar?) elfogadható választ adni, kétségbeejtő.
Veled ellentétben én, ha tartani kell valakitől, nem a gyerekektől félnék, hanem a felnőttektől. A gyerekekben sokkal több a tolerancia és a nyitottság, mert – és most nem személy szerint ránk gondolok – belőlük még nem irtottuk ki teljesen. De ahogy nagyon rövid tranzit-látogatásom alatt láttam/éreztem, a felnőttel sem feltétlenül lesz baj, már persze, ha emberként bánnak vele. Ez alól kivételt képez, ha valaki ártó szándékkal érkezik hozzánk – de az ilyen nem csak menekültként jöhet, van annak ezer módja. Nyilván ez is egy közülük, de csak egy.
Aztán van itt még valami, amit szintén nem a lencsében láttam. Úgy gondolom, hogy ami most a Közel-Keleten zajlik, az a 21. század első – és reméljük, utolsó – holokausztja. Ezért mondom, hogy a hátteret alaposan megvizsgálva be kell engedni, aki ténylegesen veszélyben van. Hogy hol húzzuk meg a vonalat, azt hiába is vitatnánk mi itt – ez nem az átlagember játéka.
Főleg azért gondolom így – mert bár ismét nem Téged és engem – magunkat, a fejlett államokat is felelősnek érzem azért, ami az arab világban zajlik. Az USA és az európai hatalmak idióta „mindenhovaelviszemazéndemokráciámataztángebedjetekbele”, illetve „hoppávanolajadkéneaznekemis” politikája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy idáig fajult a helyzet. Legalábbis én így gondolom.
Azzal viszont nincs mit tenni, hogy aki itt van, annak emberség jár, pláne a gyerekeknek. Már itt van, már megjött. És talán, ha az a gyerek azt látja, hogy itt jó emberek vannak, és nem kell harcolni, akkor még kisebb az esély, hogy később veszélyt jelentsen bárkire. Nincs genetikailag programozott terrorista.
Ez most valóban nagyon érzékeny téma, és bár a Világlencse nem akar és nem is fog politikai bloggá válni, továbbra is közlök majd rajta aktuális posztokat, ha éppen ott lesz előttem a fotótéma.
Jövő héten viszont Firenze környékét célozzuk meg pár kép erejéig, örömmel látlak akkor is itt, politikamentesen :)
Üdv,
Dávid

Kampfer 2015.08.27. 20:33:01

@csanadi david flanagan: Üdv!
Nem nagyon van vitám az általad leírtakkal...
Pár hónapja is azt gondoltam, hogy a kerítés megoldás lehet (a megoldás egy része) és határozott joge egy államnak, hogy eldöntse, ki mehet be és ki mehet keresztül. Azt sajnos már be kellett lássam, hogy a (jelenlegi formájában) kerítés nem megoldás. És a rendős éa a honvéd sem ér semmit, ha csak azért áll ott, hogy integessen...
Írod, hogy a gyermek nem jelent veszélyt, ő még tiszta. Azt hiszem, ezzel sincs vitám. Amitől én tartok az az a várható környezet és erőltetett 'pc' környezetbe ágyazott 'integrációs' folyamat, amiben ezek a gyerekek és szüleik számkivetetté válnának... Én ebben a folyamatban és ennek eredményében látom a nagy veszélyt, de ne legyen igazam...!

No, Firenze és Olaszország még nem volt a repertoáromban. Finnország volt többször is, az is megért egy misét! A tél ott valóban tél!
Firenzét mindenképp meglesem majd, de ahogy írtam is, Révfülöpnek örültem, mert a poszt előtt nem sokkal nyaraltam ott. Én egyébként északi part és keleti-medence hívő vagyok! ;-) Akkor jó utat!
Üdv!
Kamp.

csanadi david flanagan 2015.08.27. 21:15:59

@Kampfer: Na, legnagyobb sajnálatomra most alaposan félreértettél. Firenze csak itt a blogon lesz jövő héten, tavaly ősszel voltam, csak még nem fejeztem be a képanyag feldolgozását - rettenetesen lusta tudok lenni.

Finnország nekem is ott van a bakancslistámon, remélem egyszer összejön.

Üdv,
D.

Kampfer 2015.08.27. 21:22:12

@csanadi david flanagan: Oh, akkor bocsi, valóban félreértettem. Sebaj! Akkor is várom a képeket, eddig csak néhány 'nyaralós' képet láttam, de az teljesen más szemszög, mint a te lencséd!
Finnországot mindenképp javaslom, mert egy külön világ. Én nagyon gyenge vagyok fotózásban, de még így is egy élmény volt azoknak, akiknek hazahoztam a képeket! Helsinki, Espoo, Oulu, Ranua és Rovaniemi egy külön világ! És az országút a Botteni-öböl jegén valami félelmetes! Megéri egyszer látni!
Üdv!
Kamp.

Barbaarb 2015.08.28. 07:28:27

@Palladrin: Mert az arányok nem fontosak?
Tele van a világ terrorral, mi meg csak úgy engedjük itt vándorolni a potenciális terroristákat?

protézisesh 2015.08.28. 12:22:04

A 2. vh után Európában hiány volt munkaerőből. Ezért a franciák a volt gyarmatokról (Észak-Afrikából) rengeteg muszlimot hívtak be. Ők jöttek családostól, állást kaptak a francia iparban, sokkal jobban éltek, mint az otthon maradtak.

A munkahelyek csökkenésével először őket küldték el. A másod-harmadgenerációs bevándorló csak azt látta, hogy míg a többségi társadalom jól él ("gazdag") addig ő (a bevándorló gyereke) nélkülöz. Igaz, hogy a munkanélküliség miatt és nem a származása miatt, de ez nem esett le neki.

Egy ilyen közegbe érkezik egy imám, egy dzsihádista, aki elkezdi tolni, hogy a szegénység és kirekesztettség oka a nyugat bűnös élete, allah az egyetlen és a megváltó, az óhazában bezzeg rend van, stb stb és már szárba is szökken a muszlim gyűlölet az Európában 2-3 generáció óta élők körében.

Ez önmagában pont elég ahhoz, hogy senki ne szeresse őket. Az ember genetikailag úgy van programozva, hogy a saját fajtáját szereti. 30-40 éve még Magyarországon is megbicskázták a szomszéd faluból (!) érkezett legényeket, merthogy IDEGEN, most meg azt várja el a világ egy része, hogy ezeket az embereket csak úgy fogadjuk el? Annak ellenére, hogy SEMMI közös nincs bennünk?

A képeken szereplő gyerekek semmiről sem tehetnek. MÉG. De megfelelő közegbe kerülve 10-12 évesen már meg tudják húzni a ravaszt. Éppen azért, mert nincs meg bennük az az erkölcsi korlát, ami bennünk, európai felnőttekben már megvan, mert belénk nevelték. Egy ilyen gyerkekkel el lehet hitetni, hogy szörny van az ágya alatt, hogy allahnak tetszik, ha a csúnya fehér embereket felrobbantja, stb, stb... Gyereket félrenevelni sokkal egyszerűbb, mint felnőttet.

Mekk Meister 2015.08.28. 12:32:32

"Nincs genetikailag programozott terrorista." Ebben igazad van, de sajnos abban a kultúrkörben, ahonnan jönnek, és ahová egészen biztosan itt is beszorulnak, jelentős mértékben megvan a hajlam. (Vallás, szociális környezet, etc.) Én mégsem ettől élek, sokkal inkább az integrálhatatlanságtól (aminek aztán következménye lehet a terror is). Nyugaton sikeresnek tűnt az integáció, aztán kiderült, hogy a 2. és 3. generáció jelentős része valahova teljesen máshová fejlődött.Kell ezt szándékosan a nyakunkba vennünk?
A gyerekekre valóban több energiát kellene fordítani, nem azért, mert erre fognak emlékezni, hanem mert gyerekek, ahogy te is írtad.