Gyakran éri olyan kritika a sajtót, hogy a saját elképzeléseit kényszeríti az olvasókra, és nem azt mutatja meg, amit látni szeretnének, hanem kapnak valamit, aztán nézegessék, ha érdekli őket, ha nem. A blogok világa még szubjektívebb, de ez természetes is. Viszont ezen lehet változtatni, és én most meg is kísérlem: egyedülálló ajánlatot szeretnék tenni a Világlencse olvasóinak.

Szerencsére – a blog ifjú kora ellenére – igen sokan vagytok, így létjogosultságot adtatok egy játéknak. Szóval, kedves barátaim, arra kérlek benneteket, legyetek a szerzőtársaim – ha úgy tetszik, alkalmi főszerkesztőim! Írjátok meg, miről szeretnétek fotósorozatot látni a blogon, és én igyekszem teljesíteni a kívánságokat. A Világlencse persze ettől még nem változik – ugyanúgy megjelennek rajta a saját magam által összeötletelt témák, ahogy az általatok kértek is.

Minden olyan kérést elvállalok, ami érdekes, nem ütközik törvénybe, és nem haladja meg anyagi/fizikai határaimat. Például anyagi és fizikai okokból nem fogok fotósorozatot készíteni a Mount Everest csúcsáról; érdektelenségi okokból nem kattintok egy-két képet a Kékestetőn; nem készítek arcképeket rendőrökről, hiszen az a hatályos jogszabályokba ütközik. Viszont nincs akadálya annak, hogy például Belize-ben óriáskígyókat fényképezzek a kedvedért, de ez esetben a költségeket te állod :). Persze, azért, ha lehet, maradjunk Magyarország területén :).

Simán elküldhetsz például téli álmot alvó denevéreket fotózni, vagy megörökíteni egy falu pillanatait. Ilyen ötletből születtek ezek a képek is.

kispati.JPG

Kelet-Magyarország 2012-4.JPG

A kutyának sem egyszerű.JPG

Cigányasszony gyermekével.JPG

Asszony portré.JPG

Egy szegény ház udvara.JPG

Ha viszont mondjuk olyasmit szeretnél, mint egy sorozat az Ínség-szikláról, azt csak akkor kérd, ha látható. Volt egyszer egy kollégám, a szerkesztői minden évben elküldték a Duna partjára, hogy fotózza le, de soha nem sikerült. Nekem megvolt, mert akkor mentem, amikor kiemelkedett a vízből, kilenc év után először. Íme:

insegszikla.JPG

DSC_9399.JPG

Családi rendezvények ugyan továbbra sem kapnak helyet a blogban, nyilvános eseményekről viszont beszélhetünk, ha azok nem az aktuálpolitika miatt érdekesek. Ilyen például a Krisna-hívők szekérfesztiválja.

01 A szekér előtti söprögetés fontos rituálé.JPG

04 A táncosok csodás ruhája külön látványosság.JPG

02 A szekér utasa.JPG

3_4.JPG

Persze azért van néhány szabály, amit mindenképpen be kell tartani:

1. Nem vállalok ingyen olyan fotókat, amikért más pénzt kérne tőled. Tehát esküvőkre, rendezvényekre ne akarj elküldeni, portfóliók készítésére ne kérj. Az ilyesmire fotóst kell szerződtetni. Lehet engem is, de ez nem ennek a blognak a témája.
2. Magándetektív vagy paparazzi sem vagyok, ilyen jellegű felvételeket sem fogok készíteni.
3. A megjelenő fényképek szerzői joga kizárólag engem illet.
4. A felvételek készítésekor az AP hírügynökség
szabályzatát tartom szem előtt, fotóriporterként nem is tehetnék másként. Így HDR eljárással készült felvételt, vagy megrendezett jelenetet ne várj tőlem.
5. Természetesen a blogon megjelenő tartalom nem lehet pornográf sem.
6. Határidőket nem vállalok – igyekszem valamennyi – a fentieknek megfelelő – kérést teljesíteni, de az időmtől függ, melyikre mikor kerül sor.

Természetesen minden sorozathoz, vagy akár egyetlen képhez jár a sztori is – főleg, ha valami érdekes történt a felvételek készítése során. Arra viszont kérlek, mindenképpen írd meg, hogy az adott posztot kinek ajánlhatom, tehát milyen néven említhetlek meg benne.

És most a legfontosabb: kéréseiteket a csanadidavid@gmail.com címre küldjétek. Ha esetleg kommentben írjátok ide, akkor is igyekszem mindet teljesíteni, de úgy könnyebben szem elől tévesztem őket.

Címkék: játék állat főszerkesztő falu portré denevér Krisna Duna Ínség-szikla

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaglencse.blog.hu/api/trackback/id/tr935880490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoppos76 2014.03.27. 10:09:27

"2. Magándetektív vagy paparazzi sem vagyok, ilyen jellegű felvételeket sem fogok készíteni."

Fene. Pedig lennének ötleteim. :D

Amúgyan... Elég ritkán látni kelet-magyarországi képeket, vagy pl alföld, ha arra jársz esetleg. Csak ne a Hortobágyról, abból van elég. :)

ekho. 2014.03.27. 10:20:28

Zseniális ötlet!;)